Dina Verheyden

Dina Verheyden is reeds verschillende jaren verbonden aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen als docente Beiaard, Samenspel/Handbellen, Theorie en techniek van de beiaard, Piano, Campanologie en Praktische Harmonie aan de beiaard.  Ze dirigeert er ook het handbellen-ensemble Akabella, dat bestaat uit studenten en alumni van de beiaarschool. Samen met echtgenoot Richard de Waardt streeft ze er naar om muziek en beiaard bekend en geliefd te maken bij een jong publiek, onder meer door muzikale workshops (DAARZITMUZIEKIN).

Dina raakte als dertienjarige gefascineerd door beiaard en begon toen haar studie aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen. Na het behalen van een Master in Music aan het LUCA School of Arts, afdeling Lemmensinstituut te Leuven, studeerde ze in 2007 af  aan de Beiaardschool. Later volgde ze meerdere masterclasses bij verschillende gerenommeerde beiaardiers zoals Geert D'hollander, Timothy Hurd, Bernard Winsemius.

Dina is tevens docente beiaard aan het Institut Supérieur de Musique et Pédagogie (IMEP) te Namen en beiaardier in Mechelen van de Onze-lieve-vrouw over de Dijlekerk. Ook zingt ze in verschillende genres en gezelschappen: polyfonie in het vocale ensemble Vocem Flentium, en zuiderse en eigentijdse muziek in het ensemble Kampa Kampa! (zang/klarinet, accordeon, gitaar, contrabas).