_bry0487_koenbroos.jpg

Geert D'hollander

Geert D'hollander is gastdocent aan de Beiaardschool. Hij studeerde piano, kamermuziek, koor- en orkestleiding, fuga en compositie aan het Conservatorium van Antwerpen en voltooide zijn studies aan de Beiaardschool Jef Denyn met grote onderscheiding.

Hij won meer dan dertig internationale wedstrijden, waaronder de Internationale Koningin Fabiolawedstrijd. Hij ontving de Grand Prix Européen de Composition Chorale in Tours (Frankrijk) en de Visser Neerlandia Prijs.

In 1997 volgde hij Ronals Barnes op als beiaardier van de Universiteit van Berkeley. In 2008 kreeg hij van die universiteit de Berkeley Medal, de hoogste onderscheiding voor 'Distinguished Service to the Carillon'.

Tot 2012 was Geert D'hollander docent aan de Beiaardschool Jef Denyn en stadsbeiaardier van Antwerpen, Gent en Lier. Datzelfde jaar werd hij benoemd tot de vierde voltijdse beiaardier van Bok Tower Gardens in Florida (VS) en stadsbeiaardier van Middelburg (Nederland). Geert D'hollander geeft masterclasses in Europa en Verenigde Staten en concerteert wereldwijd.