Koen Van Assche

Koen Van Assche is auteur van een studiemethode voor het beiaardspel en geeft beiaardles aan de Beiaardschool en de Academies van Lier en Puurs.

Hij is stadsbeiaardier van Antwerpen, Lier, Turnhout en Herentals en een veelgevraagde gastbeiaardier in Europa, de VS en Australië. Hij is ere-voorzitter van de Vlaamse Beiaard Vereniging en voorzitter van de Beiaard Wereld Federatie.

Tijdens internationale beiaardwedstrijden won hij diverse prijzen (o.a. Fabiolawedstrijd) en zijn beiaardspel werd uitgegeven op 7 CD's, waaronder een integrale uitvoering van "De Vier Jaargetijden" van Antonio Vivaldi en een CD in combinatie met diverse muzikanten.

Hij organiseert en verzorgt reeds meer dan 20 jaar klassieke concerten voor beiaard in samenspel met andere instrumenten. Sinds 2014 voert hij deze concerten uit op een eigen mobiele beiaaard (www.bronzenpiano.com), een project samen met Anna Maria Reverté. Deze beiaard wa o.a. te horen in de beroemde Sagrada Familia (Barcelona), in samenspel met strijkorkest.