koppelbeeld-beiaardschool-standaard.jpg

Lentebeiaardconcerten Sinte-Mettetuin

Elke zaterdag van mei is er een gratis concert op de kamerbeiaard in de Sinte-Mettetuin. Laat je oren en ogen betoveren door een concert op onze nieuwe Kamerbeiaard in de mooie Sinte-Mettetuin!

Wil je weten hoe een beiaard eruitziet en hoe die bespeeld wordt, zonder de vermoeiende klim op de Sint-Romboutstoren? 

Elke zaterdag van mei van 10 tot 11 uur kan je in de Sinte-Mettetuin genieten van een concert op de kamerbeiaard. Stadsbeiaardier Eddy Mariën speelt een gevarieerd programma en praat het geheel aan elkaar. Zowel Stad Mechelen als medeorganisator Sjarabang, vereniging voor mensen met en zonder beperking, zetten hoog in op inclusie. Daarom ontvangen we ook gastspeler Stijn Michiels die samen met de stadsbeiaardier een nummer zal uitvoeren. Achteraf kan je het instrument van nabij bekijken en kennismaken met de uitvoerders.

Maak er een buurtuitstap van!

Zak met je buurtbewoners af voor een wijkfeest in de stad. Op 5 mei zijn specifiek de bewoners van Leest-Hombeek welkom, op 12 mei die van Heffen en Walem, op 19 mei die van Battel en op 26 mei die van Muizen en Arsenaal-Nekkerspoel). Misschien inspireert het concert jou om de kamerbeiaard eens voor een activiteit in je buurt uit te nodigen? 
Natuurlijk is iedereen op alle data welkom!

5, 12, 19, 26 mei, telkens om 10u
Gratis
Sinte-Mettetuin

Je geraakt in de Sinte-Mettetuin via de Bruul (poort van Brasserie De Margriet) of de Lange Schipstraat (poort naast Sociaal Huis).

Lees meer over onze kamerbeiaard