Luc Rombouts

Luc Rombouts doceert aan de Koninklijke Beiaardschool campanologie en hij begeleidt eindverhandelingen.

Luc is stadsbeiaardier van Tienen, universiteitsbeiaardier van Leuven en beiaardier van de Abdij van Park. Samen met zijn collega Twan Bearda vormt hij het vierhandig beiaardduo The Bells’ Angels. Luc trad op in verschillende Europese landen, in de USA en in Canada.

Door lezingen en publicaties brengt Luc het brede publiek in contact met de beiaardcultuur. Hij schreef onder meer de omvangrijke beiaardgeschiedenis Zingend Brons, diemeermaals werd bekroond. Hij coördineerde het kandidaatsdossier dat in 2014 leidde tot de erkenning door UNESCO van de beiaardcultuur in België als voorbeeldpraktijk in de omgang met immaterieel cultureel erfgoed. Hij is voorzitter van het Belgian Carillon Heritage Committee, directeur van de Singing Bronze Foundation (Asten) en medeoprichter van het International Network of War Memorial and Peace Carillons. In 2016 promoveerde Luc aan de Universiteit Utrecht met een dissertatie over de oorsprong van de beiaard.

In 2017 ontving Luc de Jhr. Jacob van Eyck Oeuvreprijs van de Utrechtse Klokkenluiders Gilde omwille van zijn verdiensten voor de beiaardcultuur.