Over ons

De Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn, Internationaal Instituut voor Beiaardkunst, is de eerste, oudste en grootste beiaardschool ter wereld. Als onderdeel van de Belgische beiaardcultuur geniet dit instituut de erkenning van UNESCO als 'best safeguarding practice' voor het immaterieel cultureel erfgoed. Hare Majesteit de Koningin verleende aan de Beiaardschool haar Hoge Bescherming.

Studenten van over heel de wereld komen naar Mechelen om er les te volgen. De Beiaardschool wil de beiaard een plaats geven in het snel evoluerende cultuurlandschap en ook jongeren warm maken voor deze muziek, als luisteraars of uitvoerders.

De Beiaardschool behoort tot het deeltijds kunstonderwijs. Stad Mechelen is de inrichtende macht. De school is erkend door het Ministerie van Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Gemeenschap.

Het studieprogramma, gespreid over drie graden en een specialisatiegraad, omvat de vakken: instrument beiaard, theorie en techniek van de beiaard, piano-beiaard, samenspel-handbellenkoor, harmonie en practische harmonie, campanologie, improvisatie en arrangement en compositie.

Op het einde van het traject ontvang je een officieel getuigschrift 'Beiaardier'.